-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Pronađena droga u Travniku, Novom Travniku, Bugojnu i Busovači

  ()

  U nastavku kontinuiranih planskih aktivnosti koje policijski službenici Uprave policije provode u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda realizovano je više uspješnih akcija.

  Naime, dana 19.07.2019.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Bojna, općina Travnik, koju koristi M.M. rođen 1991.godine i V.D. rođena 1987.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena kolićina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Osumnjičene osobe su lišene slobode.

  Istog dana oko 22,10 sati u mjestu Stojkovići, općina Novi Travnik policijski službenici PU Travnik i PS Novi Travnik izvršili su kontrolu osobe F.M. rođen 1993.godine, koji je tom prilikom dobrovoljno predao dvije ručno izrađene cigarete, za koje se sumnja da su opojna droga cannabis.

  Uspješna akcija provedena je i na području Bugojna, gdje su u ulici Bosanska, dana 20.07.2019.godine policijski službenici PS Bugojno zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo marke BMW, kojim je upravljao H.E. rođen 1996.godine. Prilikom kontrole i pregleda vozila pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Osumnjičeni je lišen slobode.

  Akcija je nastavljena i u mjestu Kaonik, općina Busovača, gdje su dana 21.07.2019.godine oko 02,20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a i PS Busovača zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Fiat, kojim je upravljao A.M. rođen 1990.godine, dok se na mjestu suvozača nalazila A.H. rođena 1994.godine, oboje iz Ilijaša. Prilikom kontrole kod suvozačice je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

  U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO