15 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Prva bh. jahta uplovila u Hamburg i izgleda fantastično

Nakon što je iz Viteza prije nekoliko dana krenula u Njemačku, prva bh. jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini zaplovila je morem kod Hamburga.

Prva bh. jahta predstavljena je na Međunarodnom sajmu nautike koji se odražao u Hamburgu od 24. do 26. maja, a riječ je o najvećem Water Boat Showu u Njemačkoj Hamburg ancora Yachtfestival gdje 200 jahti čeka zainteresovane posjetioce.

“Konačno tačno tamo gdje pripada”, napisali su na svojoj Facebook stranici predstavnici kompanije Derubis Yachts, koji su na proizvodnji jahte radili tri mjeseca.

prva bh. jahta uplovila u hamburg i izgleda fantastično

Podsjećamo, ova luksuzna jahta duga je gotovo 12 metara i široka 4,4 metra, a visoka je 5,7 metara i ima četiri smještajna kapaciteta.

prva bh. jahta uplovila u hamburg i izgleda fantastično

Tu je veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dvije osobe s dva pomoćna ležaja, četiri kupatila i najprostraniji je brod u toj klasi trenutno u svijetu.

Brod je dobio tri vanjske palube, prednje sunčalište što je u posljednje vrijeme jedna od važnih stvari na brodovima. Ovaj brod donosi luksuz visoke klase u nižu klasu i time se postavljaju novi standardi sigurnosti i luksuza.

4 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
4 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima