Prvi afrički svećenik koji je u Središnjoj Bosni predvodio svetu misu

Župljani župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku imali su prigodu 26. lipnja ugostiti svećenika rodom iz Afrike. Bilo je to prvi put da je u Središnjoj Bosni neki Afrikanac predvodio svetu misu na hrvatskom jeziku.

Riječ je o svećeniku don Paulu Karimu, podrijetlom iz afričke države Sierra Leonea, redovniku misijske Družbe Duha Svetoga koji trenutno djeluje kao župnik župe Sv. Antuna u Podvinju kod Slavonskog Broda i izvrsno govori hrvatski.

Don Paul je jedan od spiritanaca, kako još zovu njegovu braću misionare koji djeluju u Hrvatskoj, a svetu misu je predslavio u zajedništvu sa župnikom don Antom Ledićem i uz sudjelovanje velikog broja vjernika.

Nakon svete mise vjernicima se obratila i misionarka s. Vedrana Ljubić, koja od 6. listopada 1998. djeluje u Ugandi. Ona je iznijela potresno svjedočastvo o brutalnom napadu lopova 23. prosinca 2021. u samostanu u Soroti u Ugandi.

Poslije mise animatori su župljanima nudili sok od aronije, a sav prihod prikupljen tom prigodom išao za misijske potrebe s. Vedrane.

Valja spomenuti kako je tijekom mjeseca lipnja cijela župna zajednica Presvetog Trojstva u Novom Travniku prikupljala darove i molila misijsku krunicu za sve misionare.

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU