Prvi španski turisti stigli u Sarajevo, planirana direktna linija sa Madridom uskoro otvara

Avion španske nacionalne aviokompanije Iberia sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo jučer, donoseći turiste iz Kraljevine Španije. Riječ je o charter letu koji je omogućio turistima iz Španije da posjete glavni grad Bosne i Hercegovine i upoznaju se sa bogatom turističkom ponudom.

Nakon slijetanja u Sarajevo, španskim turistima su podijeljeni prigodni pokloni dobrodošlice od Turističke zajednice BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u suradnji s domaćim brendom Lasta.

Važno je napomenuti da su ove aktivnosti realizirane u koordinaciji sa Ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, kako je saopćeno iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

prvi španski turisti stigli u sarajevo, planirana direktna linija sa madridom uskoro otvara

Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja važan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne suradnje.

Aerodrom Sarajevo, u suradnji sa Ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, pokrenuo je pregovore sa aviokompanijom Iberia kako bi uspostavili redovnu liniju Madrid-Sarajevo, a intenzivno se razgovara o uspostavi rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako domaćih tako i stranih putnika.

prvi španski turisti stigli u sarajevo, planirana direktna linija sa madridom uskoro otvara
međunarodni aerodrom sarajevo

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU