Pucnjava u Chicagu/ Ubijene tri i ranjene četiri osobe…

U pucnjavi u Chicagu muškarac je nasumičnim pucanjem ubio tri i ranio četiri osobe.

Nakon četiri sata koliko je trajala pucnjava, ubijen je i napadač usljed obračuna sa policijom.Napad je eskalirao oko 13:50 sati po lokalnom vremenu kada je muškarac na parkingu u Chicagu iz vatrenog oružja usmrtio 30-godišnjeg muškarca u automobilu, saopćila je policija.

Istražitelji pokušavaju utvrditi motiv napada, koji je započeo sinoć ubistvom studenta (30) Univerziteta u Chicagu.

Njega je 32-godišnji napadač Jason Nightengale upucao u glavu dok je sjedio u automobilu u garaži u četvrti Hayde Park, rekao je novinarima nadzornik policije David Brown.

Nightengale je potom “nasumično” ušao u stambenu zgradu gdje je upucao 46-godišnjeg zaštitara koji je sjedio za stolom i 77-godišnjakinju koja je uzimala poštu. Zaštitar je preminuo u bolnici, a starija žena je još uvijek živa, ali se nalazi u kritičnom stanju.

Krvavi pir je nastavio u drugoj zgradi, gdje je oteo muškarca kojeg je poznavao, a zatim otišao do prodavnice i ispalio metke, usmrtivši 20-godišnjaka i ranivši 81-godišnju ženu u glavu i vrat.

Nakon izlaska iz trgovine pucao je u 15-godišnjakinju koja se vozila s majkom u automobilu te se i ona se sada nalazi u kritičnom stanju. Zatim se vratio u trgovinu i pucao na policajce koji su istraživali raniju pucnjavu, ali niko od njih nije bio povrijeđen.

Napadač se zatim odvezao na sjever do Evanstona, koji se graniči sa Chicagom, gdje je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nikoga nije ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gdje je pucao ženi u glavu, koja je, također, u kritičnom stanju. Policija za sada nije objavila imena žrtava.

Krvavi pogod završen je njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu sjeverno od grada, piše AP.

IZVOR:Klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU