„PUT STRAHA“ Umjesto bijele, crvena linija razdvaja dvije trake, evo i zašto

Španska saobraćajnica A-355 poznata je kao “put straha”, jer je na tom potezu, dugom svega 10 kilometara, u proteklih 12 mjeseci stradalo desetak ljudi, zbog čega su uvedene nove oznake na putu radi podizanja svijesti među vozačima.

Na ovom putu, koji povezuje gradove Marbelju i Kartamu, iscrtana je široka crvena linija koja razdvaja dvije trake, što je zbunilo mnoge vozače.

Razlog zašto je ova linija obojena na taj način je da bi se upozorili vozači na putu A-355 i opomenuli da je zabranjeno preticati druge automobile na tom potezu od četiri kilometra. Ona zamjenjuje karakterističnu neprekidnu bijelu (“punu”) liniju koja se nalazi na drugim putevima, piše Revijahak.

Pored podebljane crvene linije, dionica će dobiti još četiri radara, a digitalni ekrani će upozoravati učesnike u saobraćaju da treba da uspore. Nadležni se nadaju da će sve preduzete mjere dati rezultata.

Inače za ova saobraćajnicu kažu da je omiljena ruta za distributere droge kako zbog izolovanosti tako i zbog toga što u ovom dijelu ima dosta farmi koje su idelane za sakrivanje narkotika.

BONUS VIDEO:

„PUT STRAHA“ Umjesto bijele, crvena linija razdvaja dvije trake, evo i zašto appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU