Putin i Pašinjan razgovarali o Nagorno-Karabahu – TNTPortal

putin i pašinjan razgovarali o nagorno-karabahu – tntportal


epa09120427 Russian President Vladimir Putin (R) and Armenian Prime Minister Nikol Pashinyan (L) meet at the Kremlin in Moscow, Russia, 07 April 2021. Armenian Prime Minister pays a working visit to Moscow. EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL / SPUTNIKPredsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom o situaciji u oblasti Nagorno-Karabah, saopšteno je iz press-službe Kremlja.

U saopštenju se navodi da su Putin i Pašinjan izrazili zadovoljstvo zbog toga što je situacija u regionu i dalje stabilna i mirna, zahvaljujući naporima članovima ruske mirovne misije.

Strane su razmijenile i mišljenja o trenutnim pitanjima bilateralne saradnje, uključujući u energetskom sektoru, javio je TASS.

Iz press-službe ističu da je Pašinjan obavijestio Putina o razvoju događaja u unutrašnjoj političkoj situaciji u Jermeniji u vezi sa prijevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za jun.

Razgovor je organizovan na zahtjev jermenske strane.

Sukobi Azerbejdžana i Jermenije eskalirali su 27. septembra 2020. godine u Nagorno-Karabahu u vezi sa osporavanim suverenitetom te teritorije, koja se nalazi na azerbejdžanskoj teritoriji ali u kojoj žive etnički Jermeni.

federalna.ba/Srna-Reuters

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU