Qatar Airways neće letjeti za Sarajevo do 25. oktobra

Qatar Airways saopćio je da su obustavljeni letovi iz Dohe za Sarajevo i Skoplje do 25. oktobra, odnosno, do početka zimske sezone 2020/2021. Ova aviokompanija je sve vrijeme trajanja pandemije održavala dio svojih operacija, a sada započinje obnovu svojih letova, piše Ex-yu Aviation News.

Qatar Airways će nuditi one-stop veze prema glavnim gradovima BiH i Makedonije preko Zagreba u saradnji s Croatia Airlines do početka zime.

Nakon toga će od 25. oktobra Qatar Airways nastaviti letove za Skoplje i Sarajevo tri i četiri puta sedmično, a obje rute će se odvijati avionom Airbus A320.

Letovi za Sofiju i Bukurešt unutar regije također su suspendovani do kraja oktobra.

Usluge aviokompanije za Zagreb i Beograd počet će 1. jula umjesto 1. juna i također će biti smanjenog obima.

Operacije do Zagreba održavat će se tri puta sedmično mlaznim avionom A320, što je smanjenje u odnosu na dva leta dnevno prošle godine, dok će usluge za Beograd na početku biti pružane tri puta sedmično prije nego se povećaju na četiri s avionom A321. To je manje od deset sedmičnih letova koliko ih je bilo prošle godine.

Otkazana je i sezonska usluga aviokompanije koja je planirana za Dubrovnik.

“Održavajući letove do najmanje trideset destinacija tamo gdje je to bilo moguće tokom krize i na većinu kontinenata, pomažući da se više od milion ljudi vrati kući. Aviokompanija je bila u jedinstvenom položaju da pažljivo prati globalne putničke tokove i trendove rezervacija, kako bi sa sigurnošću započela planiranje ponovnog uvođenja letova i destinacija u svoju mrežu”, naveli su iz Qatar Airwaysa.

Do kraja juna Qatar Airways ima cilj da u svom rasporedu zabilježi 80 destinacija od kojih su 23 u Evropi, četiri u SAD-u, 20 na Bliskom Istoku i Africi i 33 u Aziji.

Postepeno širenje i otvaranje prvobitno će biti fokusirano na jačanje veza između sjedišta aviokompanije u Dohi i globalnih partnera širom svijeta. Do kraja juna, u okviru Evrope, Qatar Airwayse zadržati letove do Atine, Budimpešte, Moskve, Istanbula, Amsterdama, Stockholma, Barcelone, Brisela, Pariza, Kopenhagena, Dablina, Edinburgha, Rima, Frankfurta, Londona, Madrida, Manchestera, Minhena , Milana, Osla, Berlina, Beča i Ciriha.

U međuvremenu, do sada su otkazane planirane 23 nove rute za zemlje bivše Jugoslavije tokom ljetne sezone 2020. godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU