Rad covid odjela je normalizovan – TNTPortal

Zahvaljujući prisebnosti osoblja izbjegnuta je veća tragedija.

U požaru na Klinici za plućne bolesti u Tuzli stradala žena

Jedna ženska osoba je smrtno stradala u požaru koji se jutros oko 7 sati dogodio na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla u Slavinovićima. Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla lokalizirali su i ugasili požar. U toku je uviđaj i druge istražne radnje koje po nalogu kantonalnog tužitelja…

Osim žene koja je poginula, niko od preostalih 15 pacijenata koji su na kiseoničkoj potpori u covid odjelu Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla nije povrijeđen. Plamen je prvi primijetio doc. dr. Bahrudin Hadžiefendić i njegovom brzom intervencijom izbjegnuto je širenje požara na ostale bolesničke sobe. Požar su sanirali pripadnici Profesionalne brigade Tuzla.

Rad covid odjela je u kasnim poslijepodnevnim satima normalizovan. Dvije bolesničke sobe nisu u funkciji. Dotok kisika nije ugrožen.

Policija i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, do okončanja istražnih radnji, neće saopćavati zvanične informacije o uzrocima požara, niti su one u ovim trenucima dostupne. Također, uzete su izjave i od svjedoka, ali uslovi za obavljanje uviđaja nisu bili baš pristupačni budući da se radi o covid odjelu.

federalna.ba


https://rijec.ba/2021/04/12/rad-covid-odjela-je-normalizovan/

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU