RADIKALAN POTEZ Vlasnici Tesli u Norveškoj pokrenuli štrajk glađu

Norveška je svjetski rekorder po pitanju elektrifikacije voznog parka, ali i tamo ima problema. Za najnovije probleme krivi su navodno Teslini automobili za koje grupa vlasnika iz Norveške tvrdi da su kvarljivi i da imaju brojne probleme. A kako bi se njihov glas čuo, odlučili su se na radikalan potez i pokrenuli štrajk glađu.

Ovako rigoroznom metodom žele da skrene pažnju na probleme koje svakodnevno doživljavaju u svojim automobilima. Prema njihovim tvrdnjama, Teslini automobili imaju brojne probleme, koji idu od lošeg kvaliteta izrade, poput klimavog sjedišta, pa sve do slučajeva kada automobil ne može da se pokrene, navodi Index.hr.

Njihov krajnji cilj je da Ilon Mask čuje za njih

Sigurni su da će reagovati na njihove molbe i pomoći im. Dosadašnje iskustvo je da cijeli proces servisa traje predugo, a nerijetko im se kvarovi ne uklone u potpunosti.

A sve to je važno jer govorimo o nemalom tržištu i zemlji s najvećim brojem Teslinih automobila po stanovniku na svijetu. U svakom slučaju, radi se o negativnoj reklami, ne samo na norveškom nego i na evropskom tržištu, gje su upravo Teslini modeli najprodavaniji u konkurenciji električnih automobila.

Ovo je lista najčešćih problema s kojima se ova grupa vlasnika susreće na Teslama:

radikalan potez vlasnici tesli u norveškoj pokrenuli štrajk glađu
printscreen

RADIKALAN POTEZ Vlasnici Tesli u Norveškoj pokrenuli štrajk glađu appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU