RADNICI DOBILI BORBU Epl izgubio decenijsku tužbu, moraju platiti 30,5 miliona dolara

Federalni sudija u Kaliforniji odobrio je nagodbu od 30,5 miliona dolara u skoro decenijskoj tužbi protiv kompanije Apple Inc.

Tužba je uslijedila nakon što je Apple oštetio 15.000 radnika jer im nije isplatio vrijeme provedeno na bezbjednosnim provjerama po završetku smjena, prenosi Indeks.

Federalni sudija u Kaliforniji odobrio je nagodbu od 30,5 miliona dolara u skoro decenijskoj tužbi protiv kompanije Apple Inc. otpustio 15.000 radnika jer im nije isplatio vrijeme koje su proveli na bezbjednosnim provjerama po završetku smjena.

Okružni sudija Vilijam Alsup u San Francisku odobrio je nagodbu u grupnoj tužbi 2013. godine.

Tužioci su naveli da su radnici čekali nekoliko minuta prije odjave, ponekad i duže, kako bi im se provjerile torbe prije nego što im je bilo dozvoljeno da napuste prodavnice u kojima su radili.

Godine 2020. Vrhovni sud Kalifornije je iskoristio slučaj da presudi da državni zakon zahtjeva da zaposleni budu plaćeni za vrijeme koje provedu prolazeći kroz obavezne bezbjednosne provere.

Valmart Inc. i Amazon.com.Inc su takođe među velikim američkim poslodavcima koji se suočavaju sa sličnim tužbama. Amazon i agencija za zapošljavanje dogovorili su se prošle godine da plate 8,7 miliona dolara za 42.000 skladišnih radnika.

RADNICI DOBILI BORBU Epl izgubio decenijsku tužbu, moraju platiti 30,5 miliona dolara appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU