Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Radnici Vitezita planiraju pješice za Sarajevo

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Nakon što ih je federalna Vlada mjesecima igornirala, radnici neriješenog imovinsko-pravnog statusa nekadašnjeg giganta PS „Vitezit“ najavili su novu prosvjednu šetnju od Viteza do Sarajeva, odnosno zgrade federalne Vlade.

Naime, kako nam je kazao Safet Sivro, Sivro, predsjednik Udruženja radnika neriješenog radno-pravnog statusa „Vitezita“, 15 žena i pet muškaraca, posljednji radnici iz prijeratnog perioda ove firme čiji radni staž još nije uvezan, u petak će pješice krenuti iz Viteza.

Još od početka godine šaljem zahtjeve federalnom premijeru Fadilu Novaliću i resornom federalnom ministru energije, industrije i rudarstva Nerminu Đindiću. Svaki put su nas ignorirali, samo nas prebacuju s jednih na druge, a nitko nije odgovorio na naše zahtjeve. U drugom mjesecu uplatili su firmi više od dva milijuna KM, nas su opet zaboravili, rekao je Sivro.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Riječ je uglavnom o Bošnjacima, prije rata mladim radnicima firme, koji su uslijed ratnih dejstava prestali s radom, a danas traže uvezivanje staža i odlazak u mirovinu. Iako su, kaže Sivro, prosvjed htjeli odgoditi do završetka ramazana, ženama je prekipjelo.

Nemamo novaca niti za autobus pa moramo pješice. Ženama je prekipjelo, nemaju niti za iftara, jad i bijeda. Ovi radnici nikad ništa nisu dobili, ne mogu ni na biro, zdravstvene knjižice nemaju, nakupilo se svega. Neki su predlagali čak i radikalnije metode, no, ja to zasad smirujem, kazao je Sivro.

drukciji.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas