Radnički počinje konačnu obranu prijestolja na Novom Beogradu

Prvenstvo Srbije ulazi u finale u kojem će vaterpolisti Radničkog braniti naslov u dvoboju s Novim Beogradom u reprizi prošlogodišnjeg finala. Prva utakmica finalne serije igra se na novobeogradskom bazenu „11. travanj“, srijeda, od 19 sati.

Novi Beograd je bio najuspješniji u dosadašnjem dijelu sezone. Ligaški dio natjecanja završio je na prvom mjestu, što mu je donijelo veliku prednost u doigravanju, posebice u finalnoj seriji, u kojoj će u eventualnoj trećoj utakmici imati prednost domaćeg bazena, tzv. “remek djelo”.

– Došli smo do kraja sezone i najvažnijih utakmica za koje smo radili cijelu godinu. U posljednje smo vrijeme značajno podigli formu, unatoč porazu u utakmici Lige prvaka s Novim Beogradom, što je također bila dodatna priprema za finalnu seriju. Ove sezone, pune oscilacija, mislim da smo sada dosegli vrhunac i nadam se da ćemo konačno pružiti sve dobre igre i doći do trofeja – On je rekao Nebojša Toholjcentar Radničkog i povremeni reprezentativac Srbije.

Među finalistima gotovo da i nema nepoznanica. Ove sezone su se susreli već sedam puta, a Novi Beograd je bio uspješniji pet puta – tri na svom bazenu i dva u Kragujevcu, a zanimljivo je da je Radnički oba duela dobio na neutralnim terenima, na beogradskoj „25. svibnja ”u finalu Kupa i na turniru Regionalne lige u Budvi.

– Mislim da smo u posljednje tri utakmice pobijedili sami sebe. Dali su nam golove i odvojili nas u finišu, od nekih naših glupih pogrešaka i pada koncentracije. Izvukli smo pouke iz svih tih utakmica i radili na ispravljanju pogrešaka. Moramo biti koncentrirani i agresivni i ne žuriti u ključnim trenucima, a igrač više i igrač manje mogli bi povesti. Ako to učinimo kako treba, možemo očekivati ​​povoljan ishod. Znamo da možemo igrati s njima i nadamo se da ćemo osvojiti i obraniti naslove zaključio je Toholj.

Prijenos uživo je omogućen na RTS2. Revanš je na rasporedu u subotu, od 19 sati, u Kragujevcu.


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU