Radoje Vidović iz Središnje Bosne na listi HDZ-a u XI. Izbornoj jedinici za Sabor Hrvatske

Nacionalni odbor HDZ-a jučer je usvojio liste za parlamentarne izbore koje će danas stranka predati Državnom izbornom povjerenstvu, a Jutarnji list prvi donosi sve HDZ-ove kandidate na listi.

Većih iznenađenja nema, na listi su svi ministri i stranački čelnici, šefovi lokalnih i regionalnih organizacija, župani i gradonačelnici, bivši saborski zastupnici.

U prvoj izbornoj jedinici na šestom se mjestu našao glasnogovornik Vlade Marko Milić, a na osmom Alemka Markotić, dok je na zadnjem mjestu Josip Lucić. Ministar Vili Beroš, koji je na prošlim izborima osvojio najveći broj preferencijalnih glasova u desetoj izbornoj jedinici, sada je na drugom mjestu u šestoj izbornoj jedinici koju nosi Davor Božinović. Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman na trećem je mjestu, a nestranački ministar financija Marko Primorac na četvrtom. Na šestom je mjestu Davor Ivo Stier, a na osmom Marko Pavić. Ministrica turizma Nikolina Brnjac sedma je u sedmoj izbornoj jedinici, a Majda Burić osma. U devetoj izbornoj jedinici preferencijalne glasove sa zadnjeg mjesta lovit će šibenski gradonačelnik Željko Burić, a Hrvoje Zekanović dobio je sedmo mjesto. U desetoj izbornoj jedinici nema većih iznenađenja. Sa zadnjeg će mjesta listi pomoći bivši ministar obrane i general Damir Krstičević, dok se na listi za dijasporu na petom mjestu nalazi predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, Jasna Vojnić.

Izbornu listu za dijasporu predvodi Zvonko Milas, a slijedi Nevenko Barbarić i Radoje Vidović koji bi trebao opet predstavljati Središnju Bosnu.

IZVOR: www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU