0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Radovi na poddionici Buna-Počitelj teku planiranom dinamikom

  ()

  Radovi na poddionici autoceste na Koridoru Vc Buna – Počitelj odvijaju se planiranom dinamikom, a do sada su završeni potputnjak Bivolje Brdo, jedan životinjski prolaz i natputnjak Grabovina.

  “Trenutno se izvode zemljani radovi, primarno iskopi i nasipi, na cijeloj trasi, uključujući površinu odmorišta Rotimski potok. Na objektu prolaza za životinje izvode se AB radovi, a na objektu natputnjaka Kevčić pripremni radovi i iskopi za temelje. Paralelno se izvode i propusti vanjske odvodnje i ostale potporne AB konstrukcije na trasi”, kazao je voditelj projekta na poddionici Buna – Počitelj Antonio Križanac.

  Radovi na poddionici Buna – Počitelj počeli su u kolovozu prošle godine, a rok za njihov završetak se očekuje početkom 2020. godine, izvjestili su u petak iz JP Autoceste FBiH.

  Navedena poddionica Buna – Počitelj duga je 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Locirana je na geološki izuzetno povoljnom i relativno ravnom terenu te ne predstavlja tehnički zahtjevan projekt i smatra se jednom od jednostavnijih dionica na cijelom koridoru.

  Trasa ove poddionice prolazi kroz čapljinsku, a manjim dijelom i kroz mostarsku općinu. Svojim položajem ne presjeca gušće naseljena područja, prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Od objekata na trasi se nalaze dva natputnjaka, jedan podputnjak, dva prolaza za životinje i dvostrano odmorište Rotimski potok.

  Radove na izgradnji izvodi domaća kompanija Hering d.d. Široki Brijeg, a nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.

  Vrijednost ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura s PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

  Poddionica Buna – Počitelj nadovezuje se na poddionicu Počitelj – Zvirovići gdje radovi kreću sredinom kolovoza.

  Također u tijeku su radovi na rekonstrukciji regionalne ceste od Tromeđe do Zvirovića koja je ujedno i pristupna cesta autocesti, navode u JP Autoceste FBiH.

  (FENA) C.K.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO