Radovi na sanaciji vodovodne mreže u Sarajevu ušli su u drugu fazu

Radovi na sanaciji vodovodne mreže u Sarajevu ušli su u drugu fazu, odnosno prvih 10 miliona je potrošeno od ukupnog iznosa EBRD kredita.
Direktor KJKP ViK Rusmir Salić kaže da je pored EBRD kredita obezbjeđeno dodatnih sedam miliona grand sredstava u okviru projekta.

Radit će se dakle rekonstrukcija vodovodne mreže radile su se i radit će se rekonstrukcija pumpnih stanica i sama njihova modernizacija u cilju podizanja energetske efikasnosti odnosno učinkovitosti“, naveo je Salić.
Projekat je počeo u martu prošle godine, a ovu priču Vlada KS je započela davne 2017. godine. Tada se vidjelo da postoje veliki problemi održavanja stare dotrajale infrastrukture, kazao je Bojan Bošnjak, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.
“To je samo jedan mali segment u jednom čitavom moru problema koji treba da se riješe sa ovim sredstvima. Mi mrežu sistemski moramo krenuti da mijenjamo. Preko hiljadu ipo kilometara mreže sa kojima upravlja Vik treba da bude u dogledno vrijeme zamijenjeno. Mi s ovim sredstvima mijenjamo značajan dio ovoga sistema ali opet vrlo mali”, istakao je ministar.

Detaljnije pogledajte u prilogu Harisa Hote.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU