Rahimić: Protiv Francuske moramo biti kompaktni

Na stadionu Grbavica sinoć je održana službena pres- konferencija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči današnje utakmice sa Francuskom, u okviru 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvesntvo 2022. godine u Kataru  

U odsustvu selektora Ivajla Peteva na pitanja novinara je odgovarao njegov pomoćnik Elvir Rahimić, kao i reprezentativac Miralem Pjanić, koji će sutra ubilježiti stoti nastup za nacionalni tim.

O narednom meču Rahimić je kazao da bh. tim igra protiv najbolje reprezentacije na svijetu.

– Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku. Nadam se da ćemo biti kompaktni i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata – izjavio  je Rahimić.

Navodi da će naš najveći hendikep biti to što selektor neće biti na klupi bh. tima. 

– Za nas je najvažnije da svi budu zdravi. Jasno nam je da nas cijene. I Francuzi su svjesni da ih sutra čeka težak zadatak. Svi protiv njih igraju jako motivisani i znaju da ako ne budu na nivou, da mogu imati problema – izjavio je Rahimić.

Očekivanja od sutrašnje utakmice podijelio je i Miralem Pjanić.

 – Znamo njihove kvalitete i neće biti lako. Sve prilike koje nam se ukažu u napadu moraćemo da iskoristimo. Defanzivno moramo igrati kompaktno, svi za jednog. Moraćemo biti sigurni u sebe i ne dozvoliti im da potpuno kontrolišu igru. Igramo na našem terenu i moraju da nas poštuju – smtara Pjanić.

U osvrtu na sutrašnji jubilej, Pjanić je rekao da je to značajan trenutak za njega.

– O tome sam sanjao prije. Kad sam bio dijete prelazio sam sa ocem hiljade kilometara da gledam naš tim. Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Puno bih stvari mogao da pričam o ovom, ali nadam se da ćemo u budućnosti imati dosta uspjeha i da ćemo praviti dobre rezultate – kazao je Pjanić.

Susret BiH – Francuska igra se sutra na stadionu Grvabica od 20.45 sati.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU