Razija Mujanović prvi put progovorila o čuvenoj anegdoti: Ma, igraj Razo, boli te k…c!

Jedna od najpoznatijih anegdota sa prostora bivše SFRJ bila je ona vezana za čuvenu košarkašicu Raziju Mujanović.

Krajem 1980-tih godina, najbolja košarkašica tadašnje zemlje je dominirala pod obručima, imala je prosjek od 28 poena i 12 skokova po utakmici.

Toliko je bila dominantna da su navijači protivničkih klubova pokušali na svaki način da je ometu, pa i skandiranjima koji su aludirali da je muško.

Tako je Raziji dobacivano “Raza je muško”, “Raza ima pišu”… Tako je nastala i anegdota o dijalogu sa tadašnjim trenerom Jedinstva iz Tuzle Mihajlom Mikijem Vukovićem.

Razija je, prema toj priči, krenula ka klupi i požalila se Vukoviću: “Treneri, oni meni kažu da sam muško”.

Na to je Vuković odgovorio: “Ma, igraj Razo, boli te k…c!”

Razija je sada objasnila šta se stvarno desilo.

“Znate kako to ide. Na terenima su ljudi iz publike često znali da provociraju, svašta da kažu i sve to, sve moguće provokacije da bi vas spriječili u igranju, ali da je Miki to rekao – nikada! Miki je prije svega bio velik pedagog, on pred nama nikada nije opsovao, nikada nije upotrebio riječ j**i ga. On je velik i dobar trener. Mi smo imali i vaspitne mjere na treninzima, morali smo da znamo da se ponašamo i na terenu i van njega. A što se publike tiče, nema šta mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, ali oni to nisu znali”, rekla je Razija Mujanović za hrvatski 24sata.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU