Ražnatović o Mićiću: Od nedovoljno dobrog u Zvezdi do najboljeg strijelca Eurolige

Jedan od najpoznatijih europskih košarkaških agenata Miško Ražnatović na tribini “Pravila igre” na Pravnom fakultetu u Beogradu govorio je o pravnim aspektima ugovora svojih igrača.

Jedna od tema bila je i karijera Vase Micića te kako je bivši igrač Crvene zvezde u samo nekoliko godina uspio postati jedan od najboljih igrača Europe.

Jedan od najzanimljivijih primjera za mene je jedan od trenutno najboljih europskih igrača Vasilije Micić. U jednom trenutku karijere u Crvenoj zvezdi nije bio dovoljno dobar, a karijera mu je nakon Mege i Bayerna krenula silaznom putanjom. Predložio sam mu da okrenemo novi list, da ode u neki manji klub gdje će imati dosta minuta, rekao je Ražnatović.

Odmah nakon Zvezde, Mićić odlazi u Tursku.

– Taj klub je bio Tofash iz Burse i došli smo u situaciju da žele dati ugovor mladom igraču, bilo im je glupo da su mu dali ugovor na godinu dana da bi samo otišao, a opet nisu bili siguran u njega. Pristao sam i sklopili smo dvogodišnji ugovor s mogućnošću da Vasilije Micić nakon godinu dana napusti ugovor uz simboličnu odštetu od 50,00 eura, Prisjetio se Ražnatović.

Klauzula je bila odlična stvar za Mićića i Ražnatovića, jer je predstava imala sjajnu sezonu.

Bilo im je jako žao i bili su tužni nakon te sezone jer je igrao fenomenalno. Uštedjeli smo 50.000, poslali pismo i bili spremni za novi, veći klub. Taj novi veći klub bio je Žalgiris. Opet su rekli da nisu dovoljno sigurni da mu daju zatvoren dvogodišnji ugovor. Rekli su da se boje obaveza jer on prvi put dolazi u Euroligu da bude nositelj, a ja sam to učinio. Potpisali smo ugovor i nakon te sezone Mićić je mogao odustati od ugovora za 100.000 dolara. Na kraju sezone Žalgiris je otišao u F4 i Žalgirisu je bilo žao što više ne vjeruju u njega. Poslali smo pismo, platili 100.000 dolara i krenuli dalje, Kaže Ražnatović i prisjeća se transfera u Anadolu Efes.

– Potpisali smo za Efes, dobili puno veći ugovor… No, rekli su da je on na najvišoj razini i da nisu sigurni da mu mogu dati toliki novac u klubu koji želi osvojiti Euroligu. Potpisao je dvogodišnji ugovor s otkupnom klauzulom od 100.000 eura i dogodilo se isto! Postao je najbolji igrač Europe i njegova vrijednost više nije bila ono što je imao u ugovoru. Rekao sam im da ćemo odustati od ugovora ako njihova cijena iz ugovora ne bude usklađena s tržišnom. Naravno, to su i učinili, o iznosima da i ne govorimo, ali tu se pojavio solidan broj nula, zaključio je Ražnatović.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU