Razvoj radne snage u firmi ATT d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje

Firma ATT d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje koja posluje na tržištu već deset godina dio je projekta „Razvoj radne snage u SBK“.

Projektat finasiraju Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID – putem  WHAM projekta „Razvoj radne snage i veći pristup tržištima“ i Minstarstvo privrede Srednjobosanskog kantona, a projektom upravlja REZ agencija. Ovoga puta posjetili smo firmu ATT d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje gdje smo razogvarali sa Eminom Gudić, saradnicom za ljudske resusre u ovoj kompaniji. Kako nam je kazala bave se mašinskom obradom metala i izvozno su orjentisani, te čak 90% proizvoda plasiraju u zemlje Evropske unije.

REZ Agencija upravlja projektom „Razvoj radne snage u SBK“ koordinirajući aktivnosti na razvoju radne snage u kompanijama korisnicama. Aktivnosti se finansiraju iz Fonda za prekvalifikaciju, koji je u nedostatku finansijske podrške kompanijama tokom pandemije značajna podrška za dalji rast i razvoj. Fond za pretkvalifikaciju omogućiti će kompanijama organizaciju obuke postojeće i nove radne snage kako bi se kvalitetno i pravovremeno odgovorilo na zahtjeve tržišta. Obuke se organiziraju u skladu sa individualnim potrebama svake kompanije i uglavnom u radnim prostorima kompanije. Pored svojih, kompanije koriste i spoljne kapacitete za obuku radne snage angažujući proverene i specijalizovane organizacije za pružanje usluga obuke radne snage.  Ukupno će biti realizirano 15 obuka za 37 postojećih i 17 novih radnika prema programima i metodama koje su odabrale kompanije koje koriste sredstva u projektu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU