Razvoj radne snage u firmi Saraj – komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje

Firma Saraj – komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje dio je projekta „Razvoj radne snage u SBK“. Projektat finasiraju Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID – putem  WHAM projekta „Razvoj radne snage i veći pristup tržištima“ i Minstarstvo privrede Srednjobosanskog kantona, a projektom upravlja REZ agencija.

Ovoga puta posjetili smo firmu Saraj – komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje gdje smo razogvarali sa Nerminom Mustafica, izvšnim direktorom firme koji nam je kazao da su prepoznatljiv brend u metalnoj i automobilskoj industriji…

Trenutno ova firma upošljava 397 radnika, a konstantnom edukacijom zaposlenih i ulaganjem u novu tehnologiju, nastavljaju trend rasta i uspješnosti.

REZ Agencija upravlja projektom „Razvoj radne snage u SBK“ koordinirajući aktivnosti na razvoju radne snage u kompanijama korisnicama. Aktivnosti se finansiraju iz Fonda za prekvalifikaciju, koji je u nedostatku finansijske podrške kompanijama tokom pandemije značajna podrška za dalji rast i razvoj. Fond za pretkvalifikaciju omogućiti će kompanijama organizaciju obuke postojeće i nove radne snage kako bi se kvalitetno i pravovremeno odgovorilo na zahtjeve tržišta. Obuke se organiziraju u skladu sa individualnim potrebama svake kompanije i uglavnom u radnim prostorima kompanije. Pored svojih, kompanije koriste i spoljne kapacitete za obuku radne snage angažujući proverene i specijalizovane organizacije za pružanje usluga obuke radne snage.  Ukupno će biti realizirano 15 obuka za 37 postojećih i 17 novih radnika prema programima i metodama koje su odabrale kompanije koje koriste sredstva u projektu.

razvoj radne snage u firmi saraj - komerc d.o.o. gornji vakuf-uskoplje
razvoj radne snage u firmi saraj - komerc d.o.o. gornji vakuf-uskoplje
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU