14 C
Sarajevo
Petak, 24 ožujka, 2023

Razvoj radne snage u firmi Saraj – komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje

Firma Saraj – komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje dio je projekta „Razvoj radne snage u SBK“. Projektat finasiraju Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID – putem  WHAM projekta „Razvoj radne snage i veći pristup tržištima“ i Minstarstvo privrede Srednjobosanskog kantona, a projektom upravlja REZ agencija.

Ovoga puta posjetili smo firmu Saraj – komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje gdje smo razogvarali sa Nerminom Mustafica, izvšnim direktorom firme koji nam je kazao da su prepoznatljiv brend u metalnoj i automobilskoj industriji…

Trenutno ova firma upošljava 397 radnika, a konstantnom edukacijom zaposlenih i ulaganjem u novu tehnologiju, nastavljaju trend rasta i uspješnosti.

REZ Agencija upravlja projektom „Razvoj radne snage u SBK“ koordinirajući aktivnosti na razvoju radne snage u kompanijama korisnicama. Aktivnosti se finansiraju iz Fonda za prekvalifikaciju, koji je u nedostatku finansijske podrške kompanijama tokom pandemije značajna podrška za dalji rast i razvoj. Fond za pretkvalifikaciju omogućiti će kompanijama organizaciju obuke postojeće i nove radne snage kako bi se kvalitetno i pravovremeno odgovorilo na zahtjeve tržišta. Obuke se organiziraju u skladu sa individualnim potrebama svake kompanije i uglavnom u radnim prostorima kompanije. Pored svojih, kompanije koriste i spoljne kapacitete za obuku radne snage angažujući proverene i specijalizovane organizacije za pružanje usluga obuke radne snage.  Ukupno će biti realizirano 15 obuka za 37 postojećih i 17 novih radnika prema programima i metodama koje su odabrale kompanije koje koriste sredstva u projektu.

razvoj radne snage u firmi saraj - komerc d.o.o. gornji vakuf-uskoplje
razvoj radne snage u firmi saraj - komerc d.o.o. gornji vakuf-uskoplje

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU