Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Razvoj radne snage u GS – Tvornici mašina Travnik

- Oglašavanje -

GS – Tvornica mašina Travnik koja ima desetljeća dugo iskustvo u proizvodnji prilagođenih elemenata strojeva, kao i kompletnih strojeva i komponenata dio je projekta „Razvoj radne snage u SBK“.

Projektat finasiraju Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID – putem  WHAM projekta „Razvoj radne snage i vei pristup tržištima“ i Minstarstvo privrede Srednjobosanskog kantona, a projektom upravlja REZ agencija. Ovoga puta posjetili smo GS – Tvornicu mašina Travnik gdje smo razogvarali sa Kasimom Ramljak, diplomiranim mašinski inžinjerom, koji već sedamnast godina radi u ovoj kompaniji, a trenutno vodi i obuku iz tehničkog crtanja za polaznike projekta. Kako nam je kazao ovo je već šesta grupa polaznika…

REZ Agencija upravlja projektom „Razvoj radne snage u SBK“ koordinirajući aktivnosti na razvoju radne snage u kompanijama korisnicama. Aktivnosti se finansiraju iz Fonda za prekvalifikaciju, koji je u nedostatku finansijske podrške kompanijama tokom pandemije značajna podrška za dalji rast i razvoj. Fond za pretkvalifikaciju omogućiti će kompanijama organizaciju obuke postojeće i nove radne snage kako bi se kvalitetno i pravovremeno odgovorilo na zahtjeve tržišta. Obuke se organiziraju u skladu sa individualnim potrebama svake kompanije i uglavnom u radnim prostorima kompanije. Pored svojih, kompanije koriste i spoljne kapacitete za obuku radne snage angažujući proverene i specijalizovane organizacije za pružanje usluga obuke radne snage.  Ukupno će biti realizirano 15 obuka za 37 postojećih i 17 novih radnika prema programima i metodama koje su odabrale kompanije koje koriste sredstva u projektu.

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Dženan
Gost
Dženan
15 dana prije

Prošle godine su obučili 12 zavarivača, bio sam jedan od tih.
Ali nažalost ni jedan nije pozvan da bude zaposlen dole, ja predajem već tri puta papire i stalno me odbijaju 🙂

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

1
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x