Reagovanje Udruženja poslodavaca FBiH: Ništa od prijedloga nije ispoštovano

reagovanje udruženja poslodavaca fbih: ništa od prijedloga nije ispoštovano

Udruženje poslodavaca Federacije BiH ovih dana, reagujući na izmjene Zakona o najnižoj plaći u Federaciji BiH koji je u parlamentarnoj proceduri, ukazuje da gotovo ništa od njihovih prijedloga nije ispoštovano.

“Mi smo još prije šest mjeseci uputili set prijedloga Zakona u parlamentarnu proceduru, tražeći da se minimalna plaća podigne na 600 KM, te da se u paketu donesu mjere za rasterećenje privrede, da se Zakonom o dohotku i doprinosima, te porezu na dobit, smanje doprinosi na bar 31 posto”, pojašnjava Ibrahim Meškić, predsjednik Grupacije poslodavaca ZDK pri Udruženju poslodavaca Federacije BiH.

“Od svega što smo predložili Vlada FBiH je uputila prijedlog da se ide sa povećanjem minimalne plaće na pomenuti iznos, dok od ostalih mjera rasterećenja privrede nema ništa”, ističe Ibrahim Meškić, navodeći da se i ne pominje smanjenje doprinosa, ukidanje doprinosa i poreza na regres, prevoz i topli obrok.

“Umjesto da smanji parafiskalne namete i poreze u uslovima pandemije i rasterećuje privredu, federalna Vlada u parlamanetarnu proceduru upućuje set zakona, koje poslodavci nikako ne odobravaju i ako budu usvojeni postoji mogućnost i organizovanja protesta”, najavljuje Ibrahim Meškić, predsjednik Grupacije poslodavaca ZDK pri Udruženju poslodavaca Federacije BiH. (V. J.)

 Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU