Reakcija gradonačelnika Fuada Kasumovića na Prijedlog budžeta ZDK za 2024. godinu

‘Poštovani građani Zenice i Zeničko-dobojskog kantona,

Čitajući Prijedlog budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2024. godinu izražavam duboko razoračarenje, jer u ovom Prijedlogu, kao ni u onom Federacije Bosne i Hercegovine djeca Mostara i Zenice nemaju istu važnost.

Naime, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao i Federacija Bosne i Hercegovine čini isto, jer u svom Budžetu nije predvidjela niti jednu jedinu marku za realizaciju kapitalnog projekta izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici.

Poražavajuća je činjenica, kako 15 godina Kanton nije realizirao nijedan kapitalni projekat u Zenici, a što nije slučaj sa drugim sredinama na području Kantona, pa su se tako gradili mostovi u Jelahu, dvorane u Kaknju, Visokom…

Podsjećam Vladu Zeničko-dobojskog kantona i premijera Vlade da je Zenica središte Kantona, da djeca Zenice žele naučiti plivati i vape za olimpijskim bazenom.

Molim Vas u ime zeničke djece, da u Prijedlogu Budžeta predvidite sredstva za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici.

Podsjećam Vas i to kako je Zenica, treći grad u državi, a prvi u Kantonu.

Nakon Federacije BiH ni jedna marka nije izdvojena za ovaj važan projekat u Zenici, zbog čega pozivam i Vladu i premijera da u Prijedlog Budžeta za narednu godinu uvrste sredstva za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici.

Napominjem kako se u Zenici nikada nije realizirao nijedan projekat koji je finansirao Kanton, dok je Grad Zenica zadužen 50 miliona konvertibilnih maraka za regionalnu cestu, glavnu gradsku magistralu, a koji je ustvari kantonalni projekat” ističe u saopćenju gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

The post Reakcija gradonačelnika Fuada Kasumovića na Prijedlog budžeta ZDK za 2024. godinu appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU