Reakcija gradonačelnika Zenice na raspodjelu sredstava Vlade FBiH

Reakciju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića prenosimo u cjelosti:

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22. decembra pokazla je još jednom kako je od građana Zenice otela 3,5 miliona maraka koja su bila predviđena u Budžetu za 2023. godinu za izgradnju bazena u Crkvicama, a ta sredstva dodijelila je KSC-u Mostar.

Poražavajuća je činjenica i to kako je ranije 8 miliona KM dato za Olimpijski bazen u Mostaru, a sada dodatno i 3,5 miliona otetih od zeničke djece.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o izdvajanju po 1,5 milion KM za Velež i Zrinjski, te 3,5 miliona KM za troškove izgradnje objekta KSC u Mostaru. Dužan sam podsjetiti i informisati premijera Nermina Nikšića, ali i SDP BiH, kako je Tuzla drugi, a Zenica treći grad u FBiH. Slijedom toga, nije mi jasno zbog čega Sloboda iz Tuzle pa ni Čelik iz Zenice nisu dobili niti 100 KM?!

Pozivam Upravu NK Čelik i Robijaše, vjerne navijače i borce za NK Čelik, da reaguju odnosno pitaju Vladu FBiH na osnovu čega su Zrinjskom i Veležu date tolike pare, a nikada niti jedna marka Čeliku kao ni Slobodi.

Sagledavajući sve navedeno, suvišno je trošiti riječi na nelogične odluke i ovakvo tretiranje Zenice. Ovo, uistinu, nema smisla.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice

The post Reakcija gradonačelnika Zenice na raspodjelu sredstava Vlade FBiH appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU