recenzija web trgovine elipso.hr – što izabrati, a što izbjegavati

Trgovina Elipso.hr jedno je od najpoznatijih imena u domaćem biznisu. Postoje preko tri desetljeća kao veleprodajno čvorište, dok su u posljednjih petnaestak godina i u maloprodaji. To su postigli kroz akviziciju trgovine Elipso, pa sada imaju čak dvadeset trgovina u cijeloj zemlji. Na papiru to djeluje impresivno, ali još je upečatljivije uspješno voditi tako rasprostranjenu maloprodajnu mrežu u visoko konkuretnom okružju. Računala, televizori i mobiteli samo su dio njihova asortimana, koji postaje zastario nakon samo par mjeseci zbog nesmiljene konkurencije među proizvođačima. Voditi firmu u tako kompleksnoj sredini gdje i najmanja pogreška u procjeni količine zaliha donosi financijske glavobolje zaslužuje svaku pohvalu.

Ova se recenzija prije svega odnosi na njihov online webshop, mada on dijeli puno toga s fizičkim trgovinama. Kupljenu robu možete, recimo, preuzeti u bilo kojoj trgovini, ako vam je tako jednostavnije. Ukoliko ste u blizini bilo kojeg Elipso centra, to bi čak bilo preporučljivo, jer Elipso naplaćuje dostavu proizvoda. Neke druge trgovine dostavu ne naplaćuju, zato obavezno provjerite još pokoju našu recenziju domaćih webshopova kako biste prošli jeftinije.

Što Elipso.hr nudi?

Već po učitavanju početne stranice dočekala me je lavina proizvoda koju prodaju. Televizori, perilice, hladnjaci, ugradbene ploče, sudoperi… Elipso.hr je, čini se, odlično opremljen svime što ima ikakvog dodira s elektronikom, zbog čega mi je isprva bio pravi gušt prolaziti kroz njihovu ponudu. Trenutno me zanima računalna periferija, zbog čega sam se obradovao kad sam na početnoj stranici pronašao posebno istaknute kako tipkovnice, tako i miševe. Već sam znao da ću provesti barem sat vremena češljajući sve što imaju, da bih na kraju odabrao tri-četiri proizvoda. Poslije toga ne bih spavao dva-tri dana, birajući što ću konkretno kupiti, a što jako ovisi o tome koliki dpi ima laser na mišu ili mogu li se vaditi utezi u njemu. To, normalno, nema nikakve veze s mojim stvarnim potrebama. 🙂

recenzija web trgovine elipso.hr - što izabrati, a što izbjegavati
elipso trgovine ćete naći u svakom većem gradu

Moje oduševljenje bilo je kratkog vijeka, jer se pokazalo kako je webshop sve, samo nije prilagođen svojim kupcima. Zamjerki je u tom pogledu nekoliko i svaka od njih jako otežava snalaženje na stranici, zbog čega iskreno sumnjam da ću ondje ikada potrošiti svoje novce.

Pametni telefoni i gadgeti

Budući da je geek.hr stranica kojoj su gadgeti u krvi, moram sa žaljenjem istaknuti kako je ponuda pametnih telefona slabašna. Jedan stari Apple iPhone 11 je sve što se tiče uređaja baziranih na iOS sustavu, dok Androidov dres nose Samsung i Huawei. Ne znam koliko ih točno ima u ponudi, jer ne mogu filtrirati ni na koji način kako bih došao do konkretnog broja ili imena modela. To mogu samo skrolajući kroz stranice i ručno ih brojeći, što baš i nema smisla.

Više s Geek.hr: recenzija trgovine Sancta-domenica.hr

Situacija je puno bolja s gadgetima, kojih ima, hm, dosta više. Ne znam koliko više, jer bi ih opet morao ručno brojati. Ponuda pametnih satova, pametnih narukvica i bežičnih sušalica se na prvu čini zanimljivom, ali nemoguće ih je posložiti ili bilo kako kategorizirati. Zbog toga ne mogu reći ništa više od ‘ima ih dosta’. Ako u glavnom izborniku kliknete na ‘Earbuds’, otići ćete u izbornik ‘Slušalice’, gdje je unaprijed odabran podizbornik ‘Earbuds’. Ako ste shvatili što sam sad rekao, onda vas upućujem nazad na glavni izbornik gdje ćete naći ‘Informatika’. Ondje ćete u padajućem izborniku naći ‘Slušalice i mikrofoni’, gdje ima još slušalica. Nisam siguran jesu li to iste slušalice kao i u izborniku ‘Slušalice’, ili su samo dio tog izbornika, ili možda nemaju nikakve veze.

recenzija web trgovine elipso.hr - što izabrati, a što izbjegavati
recenzija web trgovine elipso.hr - što izabrati, a što izbjegavati

Sad sam pročitao što sam napisao u zadnjih par rečenica i uopće se ne čudim ako želite prestati čitati ovu recenziju. Ni ja ne shvaćam što sam napisao, ali sve je točno. 🙂 Kad smo već kod slušalica :), izbornik ‘Slušalice’ naći ćete u padajućem izborniku ‘AV’, što je skraćeno za ‘Audio-video’. Ili jednostavno kliknite na ‘Audio-video’, gdje su se zajedno skupusili televizori, mobiteli, slušalice i još puno toga.

Televizori, računala i bijela tehnika

Nakon avanture u prethodnom odjeljku teksta, idemo na ponudu televizora. Između dva Grundiga koji koštaju 2.399,00 kn odnosno 5.599,00 kn, smjestio se 100-inčni (2,54 m) Hisense od 39.999,00 kn. Budući da sam ih htio posložiti po nekakvoj logici, obratio sam se filteru. Ondje nema opcija za slaganje proizvoda po višoj/nižoj cijeni, pa sam odlučio posegnuti za dijagonalom. Taj mi je filter ponudio da neke televizore filtriram kroz centimetre, a druge kroz inče, pa sam opet odustao. Odlučio sam proći kroz svaki TV u ponudi jer ipak je ovo recenzija koja treba dati potpunu informaciju o Elipso.hr webshopu. Televizori u svom opisu negdje imaju inče, negdje centimetre, negdje oboje, što je prava zavrzlama. Pohvalno je što svi artikli imaju opis, što mi se nakon svega čini kao pravi podvig.

recenzija web trgovine elipso.hr - što izabrati, a što izbjegavati
cijena se filtrira pomoću vrlo nepreciznog slidera

Ponuda računala i laptopa se na kraju pokazala prilično skromnom, ali s druge strane bijela tehnika je zastupljena u puno većem broju. Na Elipso.hr ćete naći brojne nape, hladnjake, perilice, i sušilice, zbog čega pretpostavljam kako im je ponuda u fizičkim trgovinama još izdašnija. Ponuda usisavača je impresivna, a isto vrijedi za glačala i aparate za kavu. Šteta što im asortiman ostalih proizvoda nije ovako lijepo popunjen, mada ostaje pitanje koliko bi od toga bilo koristi zbog onog zbunjujućeg filtera.

Uštede na Elipso.hr

Kao i na svakom webshopu kojeg sam do sada recenzirao, tako i na Elipso.hr postoje akcijski artikli. Posebno su istaknuti već u klizećem slideru na vrhu stranice, a ako u glavnom izborniku kliknete na ‘Prilike’, pronaći ćete čitavu lepezu znatno sniženih proizvoda. Ondje sam našao neke stvari koje sam propustio prolazeći kroz njihove matične kategorije, kao što su recimo Philips bežične slušalice. Akcijska ponuda se rastegnula na punih šest stranica i svaka od njih je bila aktualna u trenutku pisanja ove recenzije.

>> Pogledaj akcijsku ponudu na Elipso.hr <<

Kako kupovati na Elipso.hr

Nakon što ste brzo pronašli ono što vas zanima pomoću naprednog filtera proizvoda :D:D, potrebno ga je dodati u košaricu i ondje popuniti podatke o dostavi. Plaćati možete karticama MasterCard (do 12 rata), Maestro, Visa (do 24 rate), Diners (do 24 rate), ili gotovinom prilikom preuzimanja robe. Paypal nije podržan.

Napominjem kako se dostava plaća, zato povedite računa o tom detalju prilikom kupovine. Rok dostave je do 15 dana, što ne vrijedi za otoke.

recenzija web trgovine elipso.hr - što izabrati, a što izbjegavati
kupnja je jednostavna i brza

Završna ocjena

Nije mi jasno po kojem kriteriju se vodilo prilikom koncipiranja stranice. Potpuno je beskorisna za bilo kakvo ciljano traženje proizvoda. Jedino pozitivno mogu reći o dijelu s akcijskim cijenama, gdje se nađu popusti i do 50%. U svakom drugom kutku u sam zavirio, dočekao me moždani udar.

Prednosti

Jedino što zaista pohvalno mogu reći o Elipso.hr jesu već spomenute akcijske cijene, koje su zaista prihvatljive. Imaju respektabilnu bazu pratitelja na Facebooku (127+ tisuća ljudi), dok im je Youtube kanal skroman.

Nedostaci

Ček’ da protrljam ruke…

Izbornik na vrhu stranice donosi glavne kategorije proizvoda koji se nude, ali mogao bi biti bolje razrađen. Mobiteli se, recimo, mogu naći na čak tri mjesta: u glavnom izborniku, a zatim dva puta u podizborniku Mobile. Još su neki proizvodi na takav način uvedeni u izbornik, što je zbunjujuće.

Više s Geek.hr: recenzija trgovine Instar-informatika

Filter za traženje proizvoda po kategorijama je beskoristan. Prvo sam pretraživao televizore, gdje sam ostao zatečen slabašnim mogućnostima filtriranja, bez ikakvih naprednijih opcija. Cijena se, recimo, ne može tražiti ciljano. Mora se koristiti neprecizni slider, koji će za rezultat dati puno toga što vas uopće ne zanima. Kod mobitela, koji su još kompleksnija roba, situacija je još lošija. Nudi se filtriranje po proizvođaču, po već opisanom slideru za cijenu i po dostupnosti u trgovinama. Dijagonala ekrana, njegova rezolucija, tip zaslona, kamere, čipset, radna memorija, interna memorija, baterija, vrsta punjenja… Sve su to kategorije koje uopće ne postoje. Slična situacija je i s ostalim proizvodima.

recenzija web trgovine elipso.hr - što izabrati, a što izbjegavati
proučite uvjete dostave ako kupujete na elipso.hr, jer ne vrijede ista pravila za sve

Ako se želite informirati o uvjetima i vremenu dostave, tu je također zanimljiva situacija. Dostava na otoke može biti, a može i da ne bude. Može biti u roku od 15 dana, a može i da ne bude. Ako želite kontaktirati trgovinu zbog dodatnih detalja o proizvodu, pod nos se gura komunikacija e-mailom, što je najgori način za uvjeriti kupca da kod vas potroši novce. Postoji i broj telefona, ali on je lukavo zguran u zapećak i čini mi se da baš ne vole kad ih se ometa.

Dojma sam da je ponuda ove trgovine puno bolja u onih dvadeset trgovina koje imaju po gradovima, nego u webshopu. Inače bi se puno više potrudili oko funkcionalnosti same stranice. Jedini način da na Elipso.hr nešto kupite jest da guglate točno određeni proizvod i pretraga vas dovede ovdje. Ako krenete samostalno po Elipso.hr nešto pronaći, osuđeni ste na donkihotovsko lutanje bez kraja i konca. Idite negdje dalje.

geek.hr/clanak/elipso-hr-recenzija/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU