14 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

REGION: Srbija najavljuje dodatno jačanje policije!

Srbija je u posljednjih pet godina povećala svoje redarstvene snage za oko 3.000 policajaca i vatrogasaca, a njima se u utorak pridružilo još oko 700 njihovih kolega, rečeno je na svečanoj promociji novih polaznika policijske i vatrogasno-spasilačke obuke u Novome Sadu, koja je održana u nazočnosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je tim povodom istaknuo kako država modernizira i jača policiju i da to ne čini radi represije, već radi sigurnosti građana, prenosi agencija Beta.

U svojemu govoru srbijanski predsjednik je najavio da će MUP u Novome Sadu provesti jednu od žestokih akcija udara na kriminal.

“Upravo u ovom gradu, gdje ćemo pokazati građanima da ih možemo zaštiti od onih koji mogu ugroziti budućnost naše djece”, rekao je Vučić na svečanoj promociji 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog sveučilišta.

Kazao je i da država nabavlja najmoderniju opremu da bi se obračunala s potencijalnim „teroristima i kriminalcima svih boja, koji misle da je moguće prodajući drogu zarađivati velik novac”.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović istaknuo je da će „već od sutra na ulicama u Srbiji biti 711 novih vatrogasaca i policajaca, među kojima je 125 novih pripadnica tog ministarstva”.

- Oglašavanje - region: srbija najavljuje dodatno jačanje policije!

On je naveo da to znači veću sigurnost za građane Srbije i dodao da će od listopada MUP dobiti još dvije klase sa skoro 700 polaznika.

Dodao je da su značajno unaprijeđeni uvjeti rada u MUP-u, da su kupljene nove službene odore, zaštitna oprema za vatrogasce, čizme i cipele, kao i da pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije imaju nova borbena vozila “Lazar” i “Miloš”.

-Krenuli smo s kupovinom sedam novih ‘Airbasovih’ helikoptera H145M i tri helikoptera Super puma- rekao je Stefanović.

Poslije njihovih govora na Trgu Slobode u Novom Sadu pred brojnim prisutnima održani su mimohod i pokazne vježbe pripadnika MUP-a, prenosi Hina.

(FENA) M.K.

http://www.fena.ba/article/1086974/drzavni-vrh-srbije-najavio-jacanje-policije-i-udar-na-kriminalce-u-novome-sadu


3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima