1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Regoje potvrdio medijske izvještaje o hapšenju državljanina BiH u Njemačkoj

Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH, ministar-savjetnik Nebojša Regoje za agenciju FENA potvrdio je medijske izvještaje o hapšenju jednog državljanina BiH u Njemačkoj.

Kako je izjavio Regoje, Ambasada BiH u Berlinu je 28. juna 2019. godine primila službenu informaciju nadležnog Državnog tužilaštva u Drezdenu da je, na osnovu Evropskog naloga za hapšenje izdatog od  Osnovnog istražnog suda u Briselu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhapšen u SR Njemačkoj  20. juna 2019. godine u 01.48 sati.

U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicionom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Hale u SR Njemačkoj, gdje će boraviti do pravosnažnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije.

Prema navodima Državnog tužilaštva u Drezdenu, predmetni Evropski nalog za hapšenje izdat je zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana s aktivnostima terorističke grupe odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. novembra 2015. godine, koji su se dogodili u koncertnoj dvorani „Bataclan“.

Ministar-savjetnik Regoje je dodao da je u informaciji Državnog tužilaštva u Drezdenu navedeno i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv navedene osobe i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se tiču daljeg provođenja istrage.

Izvor: RTV Slon

0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima