Rekonstrukcija tvrđave Bistrik, koloristička obnova fasada, neke su od zajedničkih investicija Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas su potpisali osam sporazuma koji obuhvataju važne projekte i aktivnosti za razvoj Starog Grada, a uručili su i građevinske dozvole za rekonstrukciju vrtića ‘Agan Bostandžić’ na Širokači.

Čengić i Karić potpisali su: Sporazum o sufinansiranju i restauraciji kolorističke obnove fasada na području općine Stari Grad Sarajevo, sanaciji dječijeg igrališta u sklopu Mjesne zajednice Medrese, rekonstrukciji vrtića ‘Agan Bostandžić’.

Također je potpisani su sporazumi o rekonstrukciji tvrđave Bistrik na Trebeviću, izgradnji ZIPLINE-a na području općine Stari Grad Sarajevo, te sananciji Kasarne “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Načelnik Čengić i gradonačelnica Karić potpisali su i  Sporazum o realizaciji projekta izgradnje VIEWPOINT-a na području općine Stari Grad Sarajevo, kao i Sporazum o realizaciji aktivnosti utvrđenih Zakonom o komunalnim taksama Kantona Sarajevo. Stari Grad Sarajevo će biti prva općina koja poštuje kantonalne zakone i uplaćuje dio prihoda Gradu Sarajevu. Ostale općine unutar Grada Sarajeva su pozvane da se pridruže potpisivanju tog sporazuma, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU