4 C
Sarajevo
Subota, 3 prosinca, 2022

REŠIN SPORTSKI VREMEPLOV/ U Visokom sportski dan za nezaborav, postavljena nova četiri Ginisova rekorda

Prije par dana, tačnije, 25.marta, navršilo se je tri godine od sportskog spektakla koji je održan u sportskoj dvorani „Mladost“ u Visokom, a gdje je u organizaciji našeg najtrofejnijeg i najmasovnijeg tekvando kluba-TKD BOSNA, održano drugo internacionalno prvenstvo „BOSNA OPEN 2017“.

U sjajnoj atmosferi više od dvije hiljade gledalaca iz brojnih naših gradova, ali i okruženja: Visoko, Breza, Kakanj, Sarajevo, Karlovac, Zenica, Vareš, Kiseljak, Zagreb, imalo je zadovoljstvo prisustvovati postavljanu nova četiri Ginisova i Svjetska rekorda.

Piše: Rešad Mamela

Poštovani čitatelji, vaš novinar koji je bio voditelj programa na ovom veličanstvenom prvenstvu svašta je doživio u svojoj višedecenijskoj novinarskoj karijeri, ali takav dan da budu postavljena 4 Ginisova rekorda, ne pamti.

Taj fenomenalan rezultat ostvarila su četiri naša Bosanca i Hercegovca.
Majstor tekvandoa, crni pojas 4 dan, vlasnik već tada jednog Ginisovog rekorda,visočanin Edin KAJEVIĆ-KAJA uspio je premašiti Pakistanca Muhameda Rashida i postaviti novi Ginisov rekord u razbijanju laktom punih limenki. Rekord Pakistanca bio je 77 limenki u jednoj minuti, ali KAJA je, nošen frenetičnom podrškom publike, uspio razbiti čak 84 limenke za svega 51 sekundu.


Mladi inženjer mašinstva iz Visokog Suad BAJRIĆ ispred sebe imao je delikatan zadatak, stojeći na glavi trebao je vrtjeti dvije košarkaške lopte stopalima, a dotadašnji Svjetski rekord od 20:20 sekundi BAJRIĆ je nadmašio za cijelih deset sekundi, pa je on novi vlasnik rekorda koji iznosi 32:28 sekundi.

  TKD Bosna nastavio sa sjajnim rezultatima, u Hadžićima novi pehari i medalje

Naš momak, koji je rodom iz Duvna Ado DULAS, koji sada živi u Insbruku (Austrija) uspio je razbiti čak 76 siporeks ploča za svega 20 sekundi i to sa jajetom u ruci, što je takođe novi Svjetski rekord.

Mladi, petnaestogodišnji Brezanin, majstor tekvandoa Kerim AHMEDSPAHIĆ uspio je za 35 sekundi glavom razbiti čak 111 siporeks ploča i to je takođe novi Svjetski rekord.

Rekorde je potvrdio certificirani sudija „REKORD INSTITUTA“ iz Hamburga, višestruki vlasnik Ginisovih rekorda u brojnim disciplinama, Muhamed KAHRIMANOVIĆ.

Kajević: Ovaj rekord je za moj narod i moju BiH

Vidno umoran, ali presrečan zbog novog izvanrednog rezultata, majstor Kajević rekao je oduševljenim gledaocima: ”Izuzetno sam sretan, kao i moja tri ostala druga koji su postigli rekorde, što sam uz vašu izuzetnu podršku uspio ostvariti ovaj rezultat. Dani napornog, svakodnevnog mukotrpnog treniranja, dali su rezultat i sada sam vlasnik još jednog Ginisovog rekorda. Ovaj rezultat je za moj narod i moju državu BiH.”

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU