Rijad Špiljak: “Djeca su zainteresovana za obilaske znamenitosti Sarajeva”

Rijad Špiljak iz Udruženje „Mali ambasadori“ bio je gost Sarajevskog jutra. Govorio je o realizaciji projekta obilazaka historijskih i kulturnih znamenitosti Sarajeva, a koje organizuju primarno za učenike trećih razreda osnovnih škola.

– Ove školeske godine imali smo 1.200 djece učesnika. Imamo podršku Turističke zajednice i Ministarstva kulture i sporta KS. Općina Centar je pomogla da svi učenici, iz ove lokalne zajednice, budu dio projekta. U jesen smo realizovali te obilaske. Učenici su sa našim turističkim vodičima obilazili znamenitosti i upoznali Sarajevo. Sada im dodjeljujemo diplome i knjige o Sarajevu i općini Centar, kaže Špiljak.

Gost TVSA kaže da je uvijek interesantno, da djeca imaju različite interese. Kazandžije, zanatlije, a ove godine to je kip kralja Tvrtka. To je hit.

– Iznenađujuće je koliko toga zapamte, da oni nama pričaju te priče. Kada ih pitamo, dobijamo zanimljive odgovore. To znači da mi to dobro radimo i da uspijevamo da ih animiramo da slušaju i uče, tvrdi Špiljak.

Dodaje da treba zahvaliti učiteljima i učiteljicama koji su prihvatili ovaj projekat kao dio nastavnog procesa. Kaže da se uvijek javljaju i pitaju kada će biti nova tura, nova sezona.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU