5.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

RMU Đurđevik dugovanja će vraćati u šest rata

U cilju poboljšanja poslovanja danas su ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar i direktor Rudnika mrkog uglja Đurđevik d.o.o. Samir Hadžić zaključili Protokol o načinu izmirenja obaveza po osnovu obračunatih, a neuplaćenih koncesionih naknada. Riječ je o reprogramu obaveza Rudnika Đurđevik po osnovu obračunate a nauplaćene koncesione naknade za mrki ugalj u iznosu od 687.000 KM na period od 6 rata.

Radi se o dugu nastalom iz Ugovora o koncesiji za površinsku i jamsku eksploataciju mrkog uglja na eksploatacionim poljima „Đurđevik“ i „Višća“ u općini Živinice. Budući da se Rudnik „Đurđevik“ nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji pokretanje postupka naplate ovog dugovanja putem suda dodatno bi otežalo poslovanje Rudnika i potpuno onemogućilo nabavku osnovnih repromaterijala neophodnih za proces proizvodnje.

Današnjim potpisivanjem Protokola regulisano je da se ovo dugovanje, kao i dug za I kvartal 2019. godine u iznosu od 80.003,80 KM što ukupno iznosi 686.631,50 KM, plati u šest jednakih mjesečnih rata po 114.438,50 KM.

rtv.slon

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU