Roma dovodi trenera s kojim Edin Džeko nije baš u najboljim odnosima?

Italijanski mediji pišu da bi Paulo Fonseca mogao dobiti otkaz u Romi nakon serije loših rezultata.

Roma je doživjela tri poraza zaredom u Seriji A što je poljuljalo atmosferu u ovom klubu. Mediji na Apeninima pišu da se Fonseci sprema otkaz, te da čelnici Vučice već traže novog trenera.

Corriere dello Sport piše da na listi potencijalnih novih trenera Rome ima nekoliko imena, a među njima je i Luciano Spalletti. Ovaj iskusni 61-godišnji stručnjak je Romu vodio u dva navrata, a prije tri godine se nisu rastali baš na naljepši način.

Tada je Spalletti bio na meti navijača zbog tretmana prema Francescu Tottiju, ali i mnogim drugim igračima. Poznato je ni da Edin Džeko nije s njim imao neki poseban odnos zbog toga što je znao bh. napadača ostaviti na klupi kada se to najmanje očekivalo.

Navodno, Roma je već kontaktirala Spallettija koji je godinu dana bez posla nakon što je dobio otkaz u Interu. No, čini se da je još uvijek na čekanju jer je Mauricio Pochettino prva želja Rome i čini se da će sve učiniti da ga dovedu na Olimpico.

No, ukoliko Pochettino odbije poziv iz Rima onda je čini se jasno da će se Spalletti ponovo vratiti na staro mjesto. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU