Ronaldo ne želi na dodjelu Zlatne lopte, razlog je urnebesan

Katalonski Mundo Deportivo prije tri dana objavio je kako je “osvajač Zlatne lopte za 2019. na današnjem sastanku doznao da je on taj i imao je priliku i osobno dirati Ballon D’Or koji će mu službeno biti uručen na svečanosti u Parizu sljedećeg ponedjeljka”, ali ne precizirajući o kome se radi.

Ali dan kasnije otkrio je da je nasljednik Luke Modrića – Lionel Messi. Jasno, to je neslužbeno. Tri nogometaša koji su ostali u najužoj konkurenciji za osvajanje najprestižnije individualne nogometne nagrade su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Virgil van Dijk, piše Index.

Ronaldo je na osnovu podjele nagrada koje prethode Zlatnoj lopti shvatio da on nije taj

Jedan od njih trojice će u izboru magazina France Football postati najbolji nogometaš svijeta u godini na izmaku. Messiju ili Ronaldu to bi bila šesta, a Van Dijku prva Zlatna lopta. Ako su do sada dodijeljene nagrade za ovu godinu indikator, napomenimo da je Messi osvojio nagradu Best FIFA, a Van Dijk UEFA-inu za nogometaša godine.

Od jučer i ostali španjolski mediji navode kako je javna tajna da je Messi osvajač Zlatne lopte za 2019., a Mundo Deportivo, koji je to prvi objavio, donosi još jednu poslasticu: France Football na sve načine pokušava nagovoriti Cristiana Ronalda da usprkos tome što nije osvajač Zlatne lopte dođe na dodjelu nagrade i tako osigura dodatni prestiž ceremoniji.

Nije mu problem što gubi od Messija

Isti izvor ističe da Ronaldu, koliko god mrzio gubiti, nije toliki problem što umjesto njega slavi njegov najveći rival. Uostalom, CR je mnogo puta istaknuo da maksimalno cijeni Messija. Ronaldova taština, naime, ne može podnijeti ono na što sumnja – da će u konačnom poretku biti ne samo iza Messija nego tek treći, iza i Van Dijka, te ne želi doći na slavlje na kojem će biti zadnji od svih finalista.

Podsjetimo, prošle godine ni Messi ni Ronaldo nisu došli na ceremoniju na kojoj je Modrić prekinuo njihovo desetogodišnje dodavanje Zlatnom loptom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU