20 C
Sarajevo
Utorak, 5 srpnja, 2022

  Ronioci iz rijeke nadomak Sarajeva izvadili 250 kg otpada

  Proteklog vikenda u Sarajevu je održana “Eko akcija Miljacka 2022” u kojoj je učestvovalo skoro 30 ronilaca, a tom prilikom prikupljeno je 75 vreća otpada, teških oko 250 kilograma.

  Akciju čišćenja organizovao je Ronilački klub Bosna, a ronioci ovog kluba očistili su dio Mokranjske Miljacke, od Pala, na potezu od oko 200 do 300 metara.

  “S obzirom na to da smo ranije bili u inspekciji, znali smo šta nas čeka. Situacija je bila jako loša, bilo je zaista mnogo otpada bačenog u rijeku, a u tri sata rada uspjeli smo da prikupimo zaista veliku količinu otpada. Najviše je bilo plastike, a po završetku akcije komunalna služba odnijela je prikupljeni otpad”, kazao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba Bosna, koji je dodao i kako ih nije spriječila ni kiša koja je povremeno padala.

  Ovo je tek prva u nizu akcija Ronilačkog kluba Bosna uz pokroviteljstvo kompanije Molson Coors i Ožujskog piva, koji su i ove godine odlučili podržati aktivnosti čišćenja prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine u okviru kampanje „Čuvaj, pazi, ne bacaj!”.

  Naime, cilj ove društveno odgovorne i motivirajuće kampanje je uklanjanje otpada iz prirode, ali i dizanje svijesti o tome koliko je važno da su nam rijeke, jezera i planine čisti, te pokazati kako neodgovoran odnos prema prirodi može naškoditi i nama samima.

  Akcija čišćenja se nastavlja i narednog vikenda kada će biti organizovano čišćenje Boračkog jezera.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Rahela
  Rahelahttp://www.tnt.ba
  Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU