Rusi su mi ubili majku, ali i svog suborca. Molio ih je da ne pucaju – TNTportal.ba

MAJKA i kći iz Ukrajine, Irina (52) i Karolina Perlifon (29), pokušavale su pobjeći u veljači kada je Harkiv bio napadnut. Kada su im dva ruska vojnika ponudila pomoć i pokušala ih sakriti, njihovi kolege su pucali na njih, tvrdi ona. Ruski vojnici ubili su jednog od svojih kolega koji su im probali pomoći, piše britanski tabloid The Sun koji prenosi njezine riječi.

Osim ruskog vojnika ubijena je i Karolinina majka. Pogođena je u glavu te je preminula u naručju svoje kćeri. Jedan ruski vojnik je preživio, ali s teškim ozljedama. Karolina je također ranjena. Smrt njezine majke istražuje se kao ratni zločin.

“Moja majka je vozila auto, počela je paničariti. Zaustavile smo se i ugledale dva ruska vojnika. Plašile smo se najgoreg, ali oni su zapravo pomogli. Sakrili su nas u blizini garaža, ostali su s nama 15 minuta, ali ih je primijetila druga grupa vojnika i počela pucati. Jedan vojnik je kolege molio da ne pucaju, počeo je plakati. Bilo je puno buke i vikanja. Sve što sam čula bili su pucnjevi, posvuda je bilo krvi. Bila sam uvjerena da ću umrijeti. Ranio me geler iz metka. Počela sam drhtati kada sam vidjela mamu. Vidjela sam da joj je metak završio u glavi i shvatila sam da je mrtva. Jako sam se bojala, nisam mogla vjerovati što se dogodilo”, ispričala je Karolina za The Sun.

“Nitko ovo ne zaslužuje”

Karolina se izvukla, ali se pucnjava nastavila. Ona je uspjela ozlijeđenog Rusa uvući u automobil kako bi mogli pobjeći. “Nitko ovo ne zaslužuje. Pokušavali smo izaći. To je užasno i uništilo mi je život. Shrvana sam tugom”, rekla je 29-godišnja Ukrajinka.

General Zelenov Evgenij Aleksandrovič optužen je za ratne zločine jer je naredio vojnicima da pucaju na civile. Za ruskim generalom je raspisana međunarodna tjeralica.

TNTportal.ba


centralna.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU