Rusija ipak ne planira blokirati YouTube

Rusija ne planira blokirati YouTube, izjavio je ruski ministar za digitalni razvoj, priznajući da bi takav potez vjerovatno štetio ruskim korisnicima i da zato takvu zabranu treba izbjeći.

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, Rusija je blokirala mnoge strane platforme društvenih medija, ali unatoč kaznama i prijetnjama YouTubeu zbog sadržaja koji Moskva smatra nezakonitim i zbog ograničenja pristupa ruskim medijima, ipak neće zadati konačni udarac ovoj usluzi.

S oko 90 miliona korisnika mjesečno u Rusiji, YouTube je iznimno popularan i igra važnu ulogu u digitalnoj ekonomiji. Iako Rusija ima domaće verzije drugih društvenih medija, održiva alternativa YouTubeu tek se treba pojaviti, prenosi US News.

“Ne planiramo blokirati YouTube. Prije svega, kada nešto ograničimo, moramo jasno osigurati da naši korisnici neće patiti”, objasnio je Maksut Shadaev, ministar komunikacija i medija.

Rusija je početkom marta ograničila pristup Facebooku, Instagramu i Twitteru, a zaprijetila je i kaznom Googleu zbog blokiranja ruskih medija koje financira država na globalnoj razini.

The post Rusija ipak ne planira blokirati YouTube appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU