-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Sa područja Muftijstva travničkog na hadž ide 110 hadžija

  ()

  Ove srijede nakon ikindije namaza, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru, u Travniku održan je edukativni seminar za hadžije sa područja Muftijstva travničkog.

  Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio imam džemata Kalibunar mr. Aljo-ef. Cikotić, koji je ujedno bio i moderator programa, dok su se u ime Ureda za hadž i umru obratili  Sadžid-ef. Ramić, Safet-ef. Karahmetović, te ljekar dr. Muhamed Temim.

  Oni su hadžijama ukazali na najvažnije momente u organizaciji i odlasku na hadž hadžija iz Bosne i Hercegovine. Govorili su o fazama putovanja koje ih očekuju, o medicinskim aspektima organizacije, te su hadžijama uputili i praktične savjete. Potom se prisutnim hadžijama obratio i Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je u svom obraćanju podsjetio na vrijednost hadža, te je hadžijama zaželio hairli put, mebrur hadž i hairli povratak svojim najmilijima.

  Ove godine sa područja Muftijstva travničkog na hadž ide 110 hadžija i 3 vodiča, a nakon seminara hadžijama su podijeljeni koferi, prsluci, okovratni novčanici i brošura o hadžu.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO