SABNOR: Tko je donio odluku o izjednačavanju četničkog i partizanskog pokreta?

SABNOR u BiH sramotnim je ocijenio potez organizatora akademije održane u Beogradu u povodu 9. svibnja – Dana pobjede nad fašizmom, na kojoj su u istu ravan stavljeni Josip Broz Tito i Draža Mihailović

“Mi antifašisti Bosne i Hercegovine nemamo pravo na šutnju. Tim više što je tom sramnom činu prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te svojim istupima podržao takav revizionizam istorije i istorijskih činjenica”, priopćio je SABNOR u BiH.

Iz te udruge pozvali su Predsjedništvo BiH da informira građane “na kojem državnom organu je donesena odluka o izjednačavanju četničkog i partizanskog pokreta”.

“Ako takve odluke nema, tražimo od pravosudnih organa BiH, ali i Parlamentarne skupštine BiH da poduzmu sve zakonske mjere kako bi se svi, bez obzira na kojoj funkciji bili, koji na ovakav način sramote državu, adekvatno sankcionirali i uklonili iz javnog prostora. U protivnom ne ostaje nam ništa drugo nego da pozovemo narod u obranu domovine i njenog najčasnijeg dijela istorijskog naslijeđa”, poručili su iz SABNOR-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU