SAČUVAJTE ANONIMNOST Trik kako da pogledate tuđi Instagram Stori, a da ta osoba ne vidi vaše ime

Međutim, postoji nekoliko trikova kako da sačuvate anonimnost, a da istovremeno pronađete šta vas zanima.

Kako vidjeti privatne Instagram objave (i Story sadržaj)

BuzzFeed je 2019. predložio poprilično jednostavan način pregledavanja privatnih objava. “Sve što vam je potrebno jeste osnovno razumijevanje HTML i internet pregledač”, napisali su tad.

Ovo je bio sajvet – korisnik koji već prati određeni profil jednostavno može da pregleda slike i snimke koji se učitavaju na stranici, te zatim izvuče njihov “javni URL”.

– To je kao da neko uzme skrinšot objave privatnog korisnika i podijeli je s drugom osobom, međutim to ne znači da se može pristupiti privatnom profile – komentarisali su za BuzzFeed sa Fejsbuka.

Ipak, valja naglasiti da ovaj trik ne uspjeva baš uvijek.

Kako vidjeti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil?

Koristeći Gugl možete da pronađete neke objave vezane za privatan Instagram profil koji vas zanima.

To možete da uradite tako što ćete u polje za pretragu kopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama.

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe.

Takođe, moguće je da ćete naići na tagovane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama, piše Index.

Kako anonimno pogledati Instagram Story

Na društvenim mrežama u zadnje vrijeme se priča kako je moguće pogledati Instagram Story objave korisnika, a da na listi onih koji su pregledali ne piše vaše ime. Za ovaj oblik “uhođenja” mnogi koriste stranice kao što je na primer Inflact.

Kada posjetite ovu stranicu, potrebno je kliknuti na Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim u polju za pretragu uneti korisničko ime “žrtve” vašeg istraživanja, uz prefiks “@”.

Nakon toga Inflact će vam prikazati traženi Story (ili objave), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete fotografije na svoj uređaj.

BONUS VIDEO:

SAČUVAJTE ANONIMNOST Trik kako da pogledate tuđi Instagram Stori, a da ta osoba ne vidi vaše ime appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU