“Sada smo ušli u fazu zbog nekih izjava da država kontrolira situaciju”

Na poslovnom forumu u Kopaniku govorilo se o sportu, a nitko ne može bolje objasniti aktualni trenutak od predstavnika košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizan, koji su posljednjih godina doživjeli velike financijske promjene unutar Eurolige.

Predsjednik crveno-bežih Nebojša Čović osvrnuo se na aktualnu situaciju oko sudjelovanja države u financiranju dva velika košarkaška kluba.

Možete ga dobiti od države preko ministarstva ili državnih poduzeća. Sada smo ušli u fazu zbog nekih izjava da nas država kontrolira i da nas treba kontrolirati. Došla je proračunska i porezna inspekcija. Ove godine ćemo imati namirenje od 6.000.000 od ulaznica. Vratili smo se u Arenu, nismo još u maloj. Bilo je jako teško, odajem priznanje Patizanu što se u vrijeme korone odlučio preseliti u Arenu. Čestitamo. Zvezda i Partizan su podcijenjeni TV pravima. I to je problem Euroligekazao je Čović.

Osvrnuo se na trenutak kada je došao u Zvezdu.

Drago mi je da je toliki interes. Da krenem od toga kako smo stvorili FMP, to nije privatni klub, već udruga građana u kojoj su tvrtke bile glavni nositelji financiranja kluba. To je američki model, gdje dijete dođe, ima školu, stan i trening na jednom mjestu. Nismo se opterećivali rezultatom. Imali smo dobar broj osvojenih trofeja s tom djecom. KK Crvena zvezda nije imala privilegiju da nije u blokadi, već je ušla u blokadu i dovedena u stanje stečaja. Urađeno je zakonito, Ekonomski fakultet podijelio je Zvezdin dug po klasama. Namireno je 11 milijuna eura, sve je plaćeno. Založen je i grb Zvezde, cijeli sportski klub. Plan je trajao tri godine. Paralelno s tim, FMP je prenio prava na Zvezdu, sve po zakonu. Ovo nam je 13. sezona, svake smo godine nakon Kupa prijavili prihode i rashoderekao je predsjednik Crvene zvezde.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU