Šahat za TVSA: Nije bitno u kojoj ste stranci nego koliko se trudite i radite

Danijela Šahat , predsjedavajuća općinskog vijeća Novo Sarajevo bila je gošća Špice, govorila je o nedavno uvedenom E registru, kao I o stanju u općinskom vijeću.

Upitana da prokomentariše posljednju informaciju o tome da je prešla u SDA, a nedugo nakon toga izašla i iz te stranke, Šahat je kazala da je to samo njena odluka, i da neće odustati od političkog angažmana.

-Nisam ni znala da sam toliko interesantna, i medijima i vijećnicima, koji s nekim informacijama, koje plasiraju, vjerovatno žele da me degradiraju, sa tim izjavama, te da li sam prešla u SDA, pa da li sam izašla iz SDA.

-To je samo moja odluka, i  nešto što ću ja kada dođe vrijeme za političku opciju za koju se odlučim, da nastavim svoje djelovanje. Smatram da osobe koje vide viziju i razvoj općine Novo Sarajevo, trebaju biti u vijeću, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. Neki ljudi jednostavno, imaju tu želju da plasiraju neke vijesti, to su većinom vijećnici koji ništa nisu uradili u prethodne tri godine, pa moraju građanima da pokažu i dokažu da je neko lošiji od njih, jer je otišao ili nije otišao u drugu stranku, kazala je Šahat.

-Trenutno nisam nigdje, tako da u narednom periodu  vjerovatno ću razmišljati o nekom političkom angažmanu. Jer ne želim da odustanem, želim da se borim, i da pokažem da može bolje, i da nije bitno u kojoj ste stranci, nego koliko se trudite i radite, naglasila je.

Podsjećamo, Šahat je u vijeće Novo Sarajevo ušla kao kandidatkinja NIP-a, koji je napustila prije njenog formalnog izbora na poziciju predsjedavajuće Općinskog vijeća Novo Sarajevo, nedavno je raport.ba pisao da se priklonila Stranci demokratske akcije, te da je nakon mjesec dana, napustila i tu stranku.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU