Salih-ef. Zukić imenovan za glavnog imama MIZ Novi Travnik

U petak 02. aprila 2021.godine poslije džuma namaza u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Novi Travnik, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović uručio je dekret novom glavnom imamu Medžlisa IZ Novi Travnik Salih-ef. Zukiću.

Tim povodom muftija travnički je u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku održao hutbu i predvodio džumu-namaz. U hutbi je podsjetio na skori dolazak mjeseca ramazana i ukazao na potrebu individualne pripreme za doček istog, naglašavajući njen poseban značaj u stanju pandemije kojom je svijet iskušan te prisutne džematlije upoznao sa imenovanjem novog glavnog imama MIZ Novi Travnik.

Svečanom činu uručenja dekreta prisustvovao je bivši glavni imam Medžlisa IZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić, predsjednik Medžlisa IZ Novi Travnik Abdulaziz Rizvić kao i ograničen broj članova Izvršnog odbora i imama Medžlisa IZ Novi Travnik.

Uz čestitke za imenovanje Salih-ef. Zukiću, Muftija je novom glavnom imamu zaželio uspjeh u obavljanju novih poslova i zadaka i pozvao Izvršni odbor Medžlisa i prisutne imame da mu u tom smislu budu podrška, nakon čega se zahvalio na saradnji Haris-ef. Amidžiću, dosadašnjem glavnom imamu MIZ Novi Travnik. Hajr dovu je proučio hfz. Fahrudin-ef. Haseljić, bivši glavni imam MIZ Novi Travnik.

Salih-ef. Zukić od 2016. godine obavlja dužnost imama Čaršijske džamije u džematu Grad-Novi Travnik. Završio je Gazi Husref-begovu medresu u Sarajevu i Fakultet hadisa i islamskih studija na Islamskom univerzitetu u Medini.

Čitano 932 puta

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU