SAMO U BiH: Iako nema položen vozački, dužan 42 tisuće maraka za prometne kazne

Policija Brčko distrikta 26-godišnjem Dž.S. je oduzela automobil zbog 42 tisuće maraka neplaćenih kazni, a uz to vozilom je upravljao iako nema ni položen vozački ispit.

Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole prometa, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još jednog motornog vozila od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

‘Tako su policijski službenici 31. siječnja 2024. godine izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke Opel Vectra Dž.S. rođenog 1998. iz Brčkog i utvrdili da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je i da ima dug od 42.094 marke. Zbog osnova sumnje da će Dž.S. nastaviti sa vršenjem prekršaja, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i deponirano u depozit Policije Brčko distrikta BiH’, priopćeno je iz brčanske policije. Protiv njega će Osnovnom sudu Brčko distrikta biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u prometu još jednom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU