7 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Samsung Galaxy A70S će biti prvi smartphone s kamerom od 64 MP

Pročitajte

Kompanija Samsung će uskoro plasirati na tržište prvi smartphone s kamerom od 64 MP.
Početkom maja su se pojavile informacije o Samsungovoj novoj kameri od 64 MP koja nadmašuje trenutnog “šampiona”, Sonyjev senzor IMX 586 od 48 MP.

Nakon ovih infomacija se nametao zaključak da će ovu moćnu kameru dobiti nadolazeći Galaxy Note 10, no to navodno neće biti slučaj. Umjesto Notea 10 će rekordnu kameru dobiti nadolazeći Galaxy A70S. Samsung je predstavio Galaxy A70 ranije ove godine za indijsko tržište po cijeni od 416 dolara. Može se pretpostaviti da je A70S tek manja nadogradnja u odnosu na pomenuti model, piše klix.ba

A70 posjeduje tri stražnje kamere, a relativno je sigurno da će glavna kamera modela A70S biti senzor od 64 MP. Međutim, za preostale dvije kamere nema informacija.

Samsung je u sklopu restrukturiranja svoje strategije najavio uvođenje vrhunskih specifikacija u svoju srednju liniju smartphonea. Koliko će A70S koštati i na kojim tržištima će biti dostupan, zasad nije poznato.

Podijeli sa prijateljima:

Više s weba

Medvjed napao stado ovaca i ranio psa – TNTPortal

Razjareni medvjed je u gatačkom selu Kravarevo u četvrtak navečer napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića, a ova zvijer...

Možda vas zanima i ovo