Samsung je potvrdio uvođenje Galaxy AI tehnologije za mobitele Z Fold6 i Z Flip6.

Samsung je zvanično potvrdio da će Galaxy AI tehnologija biti integrisana u sljedeću generaciju njegovih preklopnih mobitela. To će biti implementirano u nadolazećim modelima Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6, koji se očekuju početkom jula.

Zvaničnik Samsunga Won-Joon Choi je u blog postu istakao da će kompanija nastaviti optimizaciju Galaxy AI iskustva za buduće preklopne uređaje.

Choi je naglasio da su preklopni uređaji najsvestraniji i najfleksibilniji u Samsung Galaxy porodici te da će kombinacija sa Galaxy AI tehnologijom otvoriti nove mogućnosti.

Samsung planira revolucionirati mobilna iskustva putem “hibridnog AI pristupa”, smatrajući ga najpraktičnijim rješenjem za zadovoljavanje potreba korisnika i stavljanje Samsunga iznad konkurencije.

Hibridni pristup obezbjeđuje ravnotežu između trenutnog odziva i dodatne sigurnosti privatnosti AI tehnologije na uređaju, kao i svestranost AI tehnologije zasnovane na cloudu kroz saradnju s vodećim partnerima u industriji.

Samsung će uskoro proširiti funkciju Live Translate AI na aplikacije trećih strana za razmjenu poruka kako bi podržao glasovne pozive. Ovo će biti integrisano u Samsungov on-device AI jezički model za prijevod bez dijeljenja ličnih podataka korisnika.

Choi se nada da će sve više AI funkcija biti zadržano na uređaju zahvaljujući napretku neuralnih procesorskih jedinica.

Originalni članak možete pronaći na stranici Noob.ba – Samsung potvrdio Galaxy AI tehnologiju za mobitele Z Fold6 i Z Flip6.

Izvor: ( www.noob.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU