Saobraćajna nezgoda u ulici Čabruša / Teško povrijeđen pješak

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 31.07.2019.godine u ulici Hrvatskih branitelja, općina Vitez, policijski službenici Odjela za sprečavanje zloupotreba opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osoba O.M. rođen 1976.godine i A.M. rođen 1980.godine, obojica iz Viteza. Tom prilikom, kod A.M. je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, smotuljak koji asocira na tzv.drogu FLOK te i tableta Suboxsone.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede i 3 osobe su zadobile lakše tjelesne povrede.

Dana 31.07.2019.godine oko 16.00 dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Čabruša, općina Travnik, u kojoj su učestvovali

1.Vozač B.D. rođen 1977. godine iz Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Fiat Ducato, registarskih oznaka A10-M-047 i

2. Pješak E.K. rođen 1932.godine iz Travnika.

U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je pješak.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 335 prekršajnih naloga, od kojih su 132 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključeno je 8 vozila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU