Saopćenje za javnost – Reakcija gradonačelnika Kasumovića na presudu: Zenički vijećnici odlučili naplatiti nerad, nemaju ni morala ni obraza!

Općinski sud u Zenici donio je presudu u korist 12 vijećnika koji su tužili Grad Zenicu da im isplati vijećničke paušale i naknade za period kada se, zbog pandemije koronavirusa, nisu održavale sjednice. Da su bili u službi vlastitih interesa, a ne građana koji su ih birali govori i ovaj jadni potez – podizanje tužbe.

Nezabilježeno je da neko dobiva i traži novac za svoj nerad, ali 12 vijećnika očigledno nemaju niti morala niti obraza pa su zatražili novac od paušala i naknada koji im nije isplaćen iz razloga jer se nisu sastajali i radili. Na ovaj način, 12 vijećnika otelo je od svojih sugrađana preko 60.000 KM.

Žalosno je da su se u pandemiji koronavirusa svi borili da pomognu građanima, a zenički vijećnici odlučili su to, očigledno, dobro unovčiti. Sudskim putem odlučili su naplatiti nešto što nisu radili, a što najbolje govori o moralu onih koji se kunu da se bore za državu i građane. Da iza svega stoji SDA i njeni sateliti govori i simptomatični podatak da je advokat vijećnika bio Mahir Hinović, čija je supruga Adisa Kokić Hinović zastupnica SDA u Parlamentu FBiH. Osim toga, ovaj advokat ranije je zastupao Institut za sigurnost i zdravlje hrane Zenica, odnosno kako volim kazati Institut za islužene kadrove SDA.

Poštovani sugrađani, dobro zapamtite ova imena i ove stranke. Vijećnici Diana Bešić (A-SDA/NES), Jasmin Hodžić (SBB), Fuad Lužić (SDA), Mensud Keleštura (A-SDA/NES), Zlatan Hadžić (SBB), Sinanudin Smriko (SDA), Ekrem Ćosić (SDA), Kenan Fetahagić, Đenan Dedić, Hamid Kovačević (SDA), Hamza Alić (SDA) i Senad Bašić (SDA) zasigurno nemaju ni stida ni srama jer su od svojih sugrađana koji su nekada glasali za njih praktično oteli preko 60.000 KM.

Paradoksalno je kako smo upravo ove vijećnike maltene molili da održe sjednicu Gradskog vijeća kako bismo riješili problem nepostojanja rukovodstva u zdravstvenim ustanovama koji je tada bio prisutan, međutim, vijećnici su to odbili. Nisu željeli održati ni hitnu ni redovnu sjednicu, ali su zato odlučili da to dobro unovče.

Uvjeren sam kako su sugrađani još jednom vidjeli da su ih stranke iz kojih dolaze naprijed navedeni vijećnici, ohrabreni njihovim partijama, odavno izdali zarad ličnih interesa, zbog čega sam nikada uvjereniji da će oktobar donijeti promjene od kantonalnog do državnog nivoa. Dragi moji sugrađani, ovim novcem koji nisu zaradili i koji su od vas oteli očigledno će finasirati svoje kampanje za predstojeće izbore, nadajući se da će im njihove ublehe i lažna obećanja još jednom proći. Ovih 12 vijećnika pokazalo je svoje pravo lice s obzirom na to kako su najprije četiri godine opstruirali sve dobro za Grad, a na kraju su odlučili otići do kraja i tražiti novac koji niti su zaradili niti zaslužuju. 

Zbog svega navedenog, ovo nam je posljednja prilika da na političko smetljište pošaljemo one koji su iznevjerili građane, bavili se uhljebljavanjima i ličnim šićarenjima, a koji će vam za nekoliko mjeseci pričati o moralu, a pokrali su vas!

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU