9 C
Sarajevo
Četvrtak, 23 rujna, 2021

Saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom otputovala je u NR Kinu gdje će učestvovati na trećem “China – CEEC Mayors Forumu”, koji se održava od 6. do 8. juna u gradu Ningbo, a potom i na radnom sastanku “CEEC Association of provincial Governors” koji se održava u pokrajini Liaoning od 10. do 13. juna.

Događaji, u kojima će učestvovati 30 delegacija, posvećeni su poslovnom umrežavanju 16 glavnih gradova zemalja centralne i istočne Evrope i NR Kine u oblasti ekonomije, turizma, “zelenih gradova”, održivog razvoja i zapošljavanja.

– Naš cilj je poboljšanje ekonomske saradnje Kantona Sarajevo sa kineskim regijama. Fokusirani smo na potencijalne investitore u tehnološki park, zanimaju nas proizvođači trolejbusa, kandidati za sestrinsku regiju, što bi našu saradnju učinilo bližom i kvalitetnijom. Vjerujem da je saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo – kazao je premijer Forto.

Premijeru Forti i ministru finansija Kantona Sarajevo Amelu Kovačeviću poziv za učešće uputila je kineska ambasada u BiH, a oni su i počasni gosti na sastanku u Liaoningu gdje će na plenarnoj sesiji govoriti o potencijalima i izazovima u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima