Sarajevo Destination Festival opravdao očekivanja učesnika i posjetilaca

Prvi Sarajevo Destination, održan 26. i 27. aprila u dvorani „Mirza Delibašić“ u Skenderiji opravdao je očekivanja i učesnika i posjetilaca festivala turizma koji je Sarajevo pozicionirao na listu turističkih sajmova koje vrijedi posjetiti, saopćila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Tokom dva dana festivalske prezentacije u Centru Skenderija blizu 100 izlagača iz 15 zemalja svijeta predstavili su turističku ponudu, razmijenili iskustva, podijelili poklone posjetiocima, te zabavnim i muzičkim programom uz prezentacije i edukacije plijenili pažnjom tokom cjelodnevne sajamske prezentacije.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić,naglasio je zadovoljstvo organizacijom i realizacijom prvog festivala turizma koji je za Turističku zajednicu Kantona Sarajevo odličan start za buduće djelovanje i jačanje prezentacije turističke ponude te destinacija Sarajevo i BiH.

– Prvi Sarajevo Destination Festival izuzetno je dobra podloga za organizaciju narednog festivala turizma, za koji smo već zabilježili planove unaprjeđenja i poboljšanja – potvrdio je Fazlagić.

Za sve učesnike, partnere i prijatelje Sarajevo Destination Festivala organiziran koncert grupe Divanhana kojim će festival zvanično biti zatvoren večeras u Domu mladih.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU